Wie ben ik?

De mix-emotie

Ik ben Barbara en ik ben geboren in Twente. Na mijn VWO examen heb ik Bestuurs- en Organisatiewetenschap gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ik heb na mijn studie meer dan 25 jaar als manager en projectleider gewerkt in de financiële dienstverlening op het snijvlak tussen business en IT.

Gedurende de jaren als manager, of het nu een project was of een afdeling, vormde zich langzaam, naar steeds duidelijker het inzicht dat het begeleiden van mensen in hun werk en persoonlijke ontwikkeling mij veel energie gaf. Om hier meer inhoud aan te geven ben ik in 2014 begonnen met een coachopleiding en heb ik mij sinds die tijd steeds meer ontwikkeld op het coachvlak. Sinds die tijd coach ik met veel plezier. Jarenlang voor het Coachnetwerk van mijn werkgever, nu als zelfstandig coach.

In 2018 kreeg ik een burn-out. Die kwam, voor mij, als een totale verassing. Toen ik later terugkeek zag ik dat er al langere tijd tekenen waren maar dat ik er niet open voor stond om die te zien. Deze ervaring heeft mij heel bewust gemaakt van het belang van de balans tussen inspanning en ontspanning en dat we daar vaak onvoldoende mee bezig zijn of zelfs van weten. Vanuit dit besef en ontstane interesse heb ik me gespecialiseerd in stress en burn-out coaching om anderen te helpen bewuster te worden en in het proces bij te staan.

Ik woon sinds 2016 in Zelhem in de mooie Achterhoek. Ik woon daar samen met Harm, mijn twee bonusdochters en onze twee katten. We genieten graag al wandelend van de mooie natuur en dat doen we ook graag op vakantie.

Mijn missie:

Tijdens mijn burn-out realiseerde ik me dat ik jarenlang, misschien altijd wel, gedaan heb wat langskwam, waarvan ik dacht dat dat zo hoorde of (anderen) meende dat dat goed voor mij was. Ik heb mooie kansen gekregen, maar ik leerde mezelf niet beter kennen. Mijn leven meanderde verder, mijn carrière ging goed ik was tevreden. Ik legde de lat hoog haalde mooie resultaten en ging vooral altijd maar door. Altijd maar doorgaan, zonder me af te vragen of ik dit wel echt wilde of het wel echt bij mij paste en geen acht slaand op de signalen die mijn lichaam door de jaren heen gaf.

In februari 2018 ging het licht uit. Ik had echt geen idee wat er gebeurde en wilde toch nog steeds doorgaan, terug naar het werk. Dat ging alleen niet meer. Na die realisatie begon een proces van verdriet, loslaten en vooral reflectie. Heel veel reflectie en ook wandelen 😉 Ik realiseerde me langzaam dat ik mezelf al een tijdje kwijt was, niet dicht bij mezelf bleef en voornamelijk bezig was met overleven.

In de zomer van 2020 toen het idee geboren werd om bli-j coaching te starten heb ik voor mezelf een missie geformuleerd, een hele persoonlijke:

'Mezelf zijn, mezelf vertrouwen, mezelf ontwikkelen, met, door en voor anderen'

  • Ik wil mezelf kunnen zijn en ik wil mezelf vertrouwen. Dat klinkt misschien eenvoudig maar dat is het niet. Jarenlange patronen herzien is een proces, een langdurig proces. Het is een pad, een uitdagend pad, maar ook een bli-j pad. 
  • Mezelf ontwikkelen is mijn essentie, ik ben eigenlijk altijd bezig met leren. Een dag niets geleerd is een dag niet geleefd, maar dat kunnen (gelukkig) hele kleine dingen zijn.
  • In mijn leven zijn anderen heel belangrijk. Hoewel introvert van aard ben ik een echt mensen-mens. Ik zorg graag voor anderen, krijg energie en leer van anderen en leef, lach en huil met anderen. 
De mix-emotie

Het logo

Mijn logo heeft een beeldmerk bestaande uit de letters ‘bli-j coaching’.

‘Bli’ dat ben ik. Al sinds het begin van mijn werkende bestaan was ik ‘bli’ in de notulen. Daarvoor werd de eerste letter van je voornaam en de eerste twee van je achternaam genomen. ‘Bli’ is aan me blijven kleven. Tot de dag van vandaag zijn er mensen die me zo noemen. Wat ik helemaal niet erg vind, ik zie het als een vrolijke geuzenaam

Als je ‘j’ achter ‘bli’ zet krijg je blij, in het Achterhoeks, mijn nieuwe thuis, is dat ‘bli-j’. Van de vier basisemoties (bang, boos, blij en bedroefd) is blij toch met de aantrekkelijkste. En ‘coaching’, want dat is wat ik graag doe. Mensen mogen begeleiden die ergens tegenaan lopen of van richting willen veranderen, zonder oordeel, stapje voor stapje inzicht krijgen en daarmee verder kunnen.

De gezichtjes van mijn logo zijn de 4 basis-emoties, de 4 B’s: blij, boos, bang en bedroefd. Ik heb daar een vijfde aan toegevoegd omdat we in mijn ogen het meest een mix van deze emoties of afgeleide emoties voelen. Die vijfde is bli, zoals ik, enthousiast, verwonderd en oranje 😉

De mix-emotie